Monday, May 25, 2009

REBUTAN


Kenapa DIA yang jadi rebutan?
Aku mahu DIA
Mereka pun mahu DIA
Semua orang pun mahu DIA
Salahkah aku mahukan DIA?
Salahkah mereka mahukan DIA?
Salahkah semua orang mahukan DIA?
Inikah REBUTAN
Tapi persoalan yang sentiasa berlegar-legar di benak
Siapakah pemenangnya?
Aku?
Mereka?
Semua?
Aku pun tak faham
Mengapa aku terlibat dalam REBUTAN ini
Mungkin
Aku mahu bersaing
Aku mahu berjuang
Aku mahu berjaya
Aku mahu kemengangan itu
Kerana
AKU MAHU DIA
AKU MAHU DIA
AKU MAHU DIA
Tapi mampukah aku?
Aku yakin
Aku mampu bersaing
Aku mampu berjuang
Bejayakah aku?
Menangkah aku?
Biar masa menentukan arah perjuangan aku
Kerana
AKU MASIH MAHUKAN DIA
AKU MASIH MAHUKAN DIA
AKU MASIH MAHUKAN DIA
Wahai masa, bantulah aku!

p/s: DIA yang semakin jauh...

10 comments:

  1. aku tau siapa....
    mestila org yang die angau setaun tu!
    =P

    ReplyDelete
  2. tulun ar mimi.. DIA itu sudah mati td malam... hahahaha... OoOpssss.....

    ReplyDelete
  3. aloy=slm perkenalan. sy kenal awk ke?

    manda=u noe who. angau x abes2!

    izat=konpius pasal ape?

    deeyah=DIA tetap HIDUP DALAM HATI AKU. Ceh!

    ReplyDelete
  4. ntah..... mana sy tau.... sy link awak dari senarai followers blog sy tu..
    minat tulis sajak nmpk..

    ReplyDelete
  5. Sajak? Best, sebab menulisnya simple dan mudah tp tafsirannya boleh menjangkau beberapa page utk ditulis. Lgpun, setiap org mempunyai tafsiran yg berbeza bergantung kepada cara dia menerima sesuatu hasil tulisan itu. Bg sy, lagi tersirat sesuatu tulisan itu, lg indah dan menarik. :-)

    ReplyDelete
  6. kak mimi. hehe. sori krne m'jadi 'semua org' yg mahu kan dye. ;p

    ReplyDelete
  7. hahaha. no worries. akak tulis ni saje2 je. bukan akk je. semua org akan rasa cmtu. dan bukan tertakluk pd dia seorang juga.

    ReplyDelete